Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohlednice, fotografie a další příspěvky zaslali :

Miloslav Turyna, Jan Borga,Tomáš Zavadil, Paul Hermann, Lukáš F.Fišer, Stanislav Zavřel, Roman Klinger, Gerhard Henke, Erich Kahl, Matthias Großer, František Šulc, Markéta Trojanová, Svatopluk Trojan, Marek Cajthaml, Jan Němec, Petr Krištof, Anna Pacholíková, Josef Ježek, Miluše Trojanová, Jan Horvatovič, Jiří Postler, J.Mlčoch, Roman Petters

 

Díky všem.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ivana - Odkazy

Dobrý den, zpracovávám si rodokmen a předci také žili v Mikulášovicích. Chci se podělit o zajímavé internetové odkazy týkajících se právě obce Mikulášovice.

Sčítací archy obyvatel a domů v roce 1921: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/TH-1942-21615-39753-83?cc=1930345&wc=12268465#uri=https%3A%2F%2Fapi.familysearch.org%2Frecords%2Fwaypoint%2F12267143

Digitalizované matriky pro Mikulášovice a okolí:
http://matriky.soalitomerice.cz/matriky_lite/NavigBean.action?entity=%28^n%29%28%28%28localArchiv%2C^n%2C%29%28unidata%29%29%2814851%29%29

admin - Re: Odkazy

Díky za velmi zajímavé odkazy.

Lenka - Stale stejne

Dobry den.
Stranka je uplne uzasna.Sve detstvi a mladi jsem prozila,v Brtnikach,nyni obyvam Prahu.Ale neustale se vracim do sve krasne krajiny,do me milovane vesnice kterou moc miluji.Na jedne fotce jsem uvidela dum nynejsich majitelu Basku a Kralu a dum radovich sester ktere jiz v tomto dome neobyvaji.A musim rist, ze i po tolika letech jsou tyto domy stale porad stejne.Doslova a do pismene,male upravy jsou samozrejmosti jako novy nater atd.Ale jinam balzam pro oci.Jeste jednou moc diky.Je to krasna krajina.S pozdravem Lenka Brtniky

Jana Chaloupková(roz.Bušková) - Úžasné

Náhodou jsem objevila tyto stránky a jsem nadšená.Do svých 14 let jsem zde žila a stále na Mikulášovice vzpomínám,i když tam nejezdím.Fotky mi připomínají dětství a objevila jsem místa,na která jsem už zapomněla.Autorům těchto stránek chci poděkovat.Podpořili mě v tom,že je na čase se tam opět podívat.

Petr Steiner - Prosba o pomoc

Dobrý den,
opravdu nádherné stránky zabývající se historií města a jeho okolí. Obrovská pochvala!

Velmi mě zajímá historie jedné firmy/továrny, která v Mikulášovicích, tehdejším Nixdorfu, do konce II. svět. války sídlila. Jde o knoflíkárnu "Rudolf Fischer jun. Nixdorf".
Hledám o této firmě prakticky jakékoli informace - ať písemné, různé dokumenty nebo fotografie (skeny), a to z doby hlavně po první svět. válce do doby cca 1945. Zajímá mě prakticky vše související s touto firmou - její historie, dobové dokumenty, fota továrny, jejich výrobků.. Velmi mne zajímá zda tato firma/továrna měla, a na své výrobky umísťovala nějaké své logo/loga.
Byl bych Vám velmi vděčný, kdyby mi někdo mohl poskytnout nějaké informace, anebo mne alespoň navést na zdroj, kde je získat (archív, sběratel, nějaké místní sbírky, člověk zajímající se o historii atd).

Předem všem velmi děkuji

S pozdravem Petr Steiner, Praha

email: elsema@upcmail.cz

vendula - poděkování

O těchto stránkách jsem též nevěděla,žiji zde víc než 50 let a opravdu,některá místa ze starších pohlednic vůbec nepoznávám,moc krásné díky.

Helena - Zdavím

Ahoj brácho,Blanka mi poslala tvoje stránky Mikulek.Musím říct,že se ti moc povedly,je to super.Zdravím do Prahy Helena a Míra

Petra Hanichová (roz.Hentschelová) - Poděkování

Naprosto úžasné !!! Děkuji všem tvůrcům těchto stránek, za nevšední zážitek při jejich zhlédnutí. Již tady listuji asi 2 hodiny a neustále nacházím nová a nová "překvapení" v podobě starých pohlednic a záběrů. Také jsem se tam našla v prvomájovém průvodu...
Díky Pepo (spolužačka ze ZŠ)

admin - Re: Poděkování

Jo, jo, jste tam skoro celá rodina....
Díky.

Petr Dvořák - Z historie Mikulášovic

Nenašla by se prosím nějáká archivní videoprojekce z historie Mikulášovic? Bylo by to super k tak krásným snímkům, které na těchto stránkách uvádíte. Děkuji. P.Dvořák Liberec.

admin - Re: Z historie Mikulášovic

Zatím ne, ale snad časem něco přibude.

Kateřina Kučerová - Poděkování

Už dvě hodiny se nemůžu odtrhnout od krásných stránek. Jsem úplně nadšená vrátila jsem se do dětství.
Trávila jsem v Mikulášovicích každé prázdniny i víkendy, ve fotogalerii jsem našla i náš dům.
Pořád se k vám hrozně ráda vracím a moc děkuju za supr zážitek. Stránky jsou fakt krásný!

Miloslav Plíšek - Poděkování ( Povodně 1908 )

Jste úžasně pohotoví. Konečně mohu v klidu spát. Co dokáže 100 let je neskutečné.Tyto stránky řadím mezi nejzdařilejší ve kterých listuji. Jen tak dál.

Miloslav Plíšek - Povodeň 1908

Koukám na ty povodně již třetí den, ale opravdu ta místa nepoznávám, byť jsem zde 20 let žil. Pomozte prosím. Třeba pan Lukáš F. Děkuji.

admin - Re: Povodeň 1908

ve spolupráci s panem Fišerem určeno místo z předchozích fotek, náhled vložen do rubriky před záběry povodní

Lukáš F. Fišer - povodeň 1908

Koukal jsem na tyto fotografie, trvalo mě asi 20 minut, než jsem poznal z kterého místa jsou dvě fotky. Nejvíc mě šokovalo, že z těch všech domů, tam dnes po víc jak 100 letech, stojí jen jedna jediná stavba.

Tomáš Karafa - fotky

Fantasticke . Neuveritelne . Nasel sem tady na fotce svuj dum a je to jako pohled do jineho sveta ...

Stohařovi Liberec - Výlet

Na základě Vašich stránek jsme se zajeli do Mikulášovic podívat a opravdu jsme mnoho domů a míst z Vašich pohlednic ještě našli.Dávná sláva to již není,ale bohužel je to dáno dobou.Nejvíce nás potěšil výlet na rozhlednu Tanečnici.Děkujeme.

Fantů Jan 68 let Ustí nad Labem - Nádherná práce

Toto jsou nejhezčí a nejzajímavější stránky zaměřené historicky na náš kraj, které znám.Takové množství nádherných pohlednic a záběrů se jen tak nenajde.Když jsem na tyto stránky narazil, tak jsem je ,,projel,, jedním dechem.Je to ůžasné a obyvatelé Mikulášovic mohou být na tyto stránky opravdu hrdí.

Miloslav Plíšek - Malé Mikulášovice

Tyto stránky jsou něco fantastického!Bývalé restaurace,dokumenty,Tanečnice .....Jen ta třešinka mi schází a to jsou Malé Mikulášovice,kde jsem prožil dětství.I když se nic nedochovalo, Vaše stránky nemají chybu.M.Plíšek ml.